Reguli suplimentare de igienă în contextul prevenirii răspândirii virsului SARS-COV2, respectiv a îmbolnăvirii cu COVID 19

Este obligatoriu ca industria alimentară să consolideze măsurile de igienă personală și să ofere o instruire actualizată cu privire la principiile de igienă a alimentelor pentru a elimina sau reduce riscul ca suprafețele alimentelor și materialele de ambalare a acestora să fie contaminate cu virusul de la lucrători alimentari.

In cadrul industriei alimentare, echipamentul individual de protecție (PPE), cum ar fi măști și mănuși, poate fi eficient în reducerea răspândirii virusurilor și a bolii, doar în condițiile în care este folosit în mod corespunzător.

În plus, industria alimentară este sfătuită cu tărie să introducă distanțarea fizică și măsuri stricte de igienă și sanitație și să promoveze spălarea frecventă și eficientă a mâinilor și sanitația, în fiecare etapă a procesării, prelucrării și comercializării alimentelor. Aceste măsuri vor proteja personalul de răspândirea COVID-19 printre lucrători, vor menține o forță de muncă sănătoasă și vor detecta și exclude de la locul de muncă lucrătorii care pot fi infectați și contactele lor imediate.

Deși  materialul  genetic  (ARN)  al  COVID  –  19  a  fost  izolat  din  mostre  de  fecale  ale  pacienților  infectați,  nu  există  rapoarte  sau  dovezi  de  transmitere  orală  din  fecale.Spălarea mâinilor după utilizarea toaletei este întotdeauna o practică esențială mai ales atunci când se lucrează cu alimente.

Sursa: OMS- Organizația Mondială a Sănătății, DSVSA Caraș-Severin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *