Ce este HACCP ?

SCROLL ȘI AFLĂ ÎN RÂNDURILE DE MAI JOS...
CONCEPT

Analiza riscurilor și a punctelor critice de control cunoscută generic și sub numele de HACCP (Hazard Analysis Crictical Control Points) reprezintă un sistem de management care are rolul de a identifica, preveni și controla riscurile care pot apărea pe durata întregului flux al lanțului alimentar.

control, quality control, certification

Când amintim de întreg lanțul alimentar, facem referire la tot intervalul încă din momentul apariției materiei prime cu fluxul de procurare/producție a acesteia până la momentul de transformare în produs finit, care va rezulta ulterior în produs de consum alimentar, sigur pentru noi oamenii.

Toate unitățile trebuie să implementeze sistemul HACCP pentru a asigura un flux sigur al produselor alimentare. Astfel, este posibilă  identificarea eventualelor pericole de natură biologică, fizică și chimică pentru a se adopta din timp măsurile preventive și corective necesare.

Fiecare unitate alimentară trebuie să își stabilească PCC (Punctele Critice de Control) pe baza arborelui decizional , urmând ca acestea să fie monitorizate, cu scopul de a ține sub control întregul flux, astfel încât pe masa consumatorilor să ajungă produse conforme, sigure ceea ce va contribui totodată la încreredea consumatorului în produsul consumat.

interesat de seriviciile noastre?

vă așteptăm cu drag să ne contactați